HARMANDALI KÖYÜ
SİTEDE GÖRDÜĞÜNÜZ REKLAMLAR ALAN SAĞLAYICISININ KONTROLÜNDE OLUP SİTE YÖNETİMİNİN HİÇBİR DENETİMİ YOKTUR. BEĞENMEDİĞİNİZ BİR REKLAM OLURSA SAYFAYI YENİLEMENİZİ TAVSİYE EDER, SAYGILAR SUNARIZ.


EĞER HALA ÜYE DEĞİLSENİZ, BU PENCERENİN HEMEN ALTINDAKİ "KAYIT OL!" BUTONUNA TIKLAYARAK KAYDOLUP SİTEYE YAZI VE RESİM YOLLAYABİLİRSİNİZ...
TÜRKİYE
 
 
Similar topics
    YEDİ DEVLET BİR MİLLET
    AZERBAYCAN
    ERMENİSTAN
    En son konular
    » www.harmandali58.com
    Perş. Mart 24, 2011 4:54 pm tarafından Admin

    » 13.11.2010 (Yeni Video)
    C.tesi Şub. 26, 2011 11:22 am tarafından Admin

    » Kurban etini sebze ile tüketin... (Basından)
    Çarş. Kas. 10, 2010 4:26 am tarafından Admin

    » Hz. İbrahim ve Kurban
    Salı Kas. 09, 2010 5:23 am tarafından Admin

    » Süleymaniye bayramda ibadete açılıyor... Darısı Ayasofya'nın başına...
    Salı Kas. 09, 2010 5:19 am tarafından Admin

    » Harmandalı'da Yol Rezaleti...
    Cuma Ekim 15, 2010 12:44 pm tarafından Admin

    » Apış-Emrah
    Çarş. Ekim 06, 2010 11:24 am tarafından apış

    » 2010 KPSS Eğitim Bilimleri Sınavı İptal edildi...
    Cuma Eyl. 17, 2010 11:53 am tarafından emrah

    » Kur'an-ı Kerim ve Hadislerde Türkler
    Ptsi Tem. 12, 2010 5:26 am tarafından 401kafkef

    » Tahtyurt
    Çarş. Mayıs 26, 2010 4:11 am tarafından Admin

    Istatistikler
    Toplam 209 kayıtlı kullanıcımız var
    Son kaydolan kullanıcımız: Elvin78

    Kullanıcılarımız toplam 233 mesaj attılar bunda 149 konu

    PEYGAMBERLER TARİHİ

    Önceki başlık Sonraki başlık Aşağa gitmek

    PEYGAMBERLER TARİHİ

    Mesaj tarafından cemelli58 Bir Perş. Eyl. 18, 2008 5:53 am

    Soru 1 : Allah (c.c.)’ın emir ve yasaklarını insanlara haber veren, kendisine yeni bir
    kitap ve yeni bir şeriat gönderilmeyip de kendinden önceki peygamberlerin
    kitabı ve şeriatı ile amel eden Peygamberlere ne ad verilir?
    Cevap : Nebi
    Soru 2 : Kendisine yeni bir kitap ve yeni bir şeriat verilerek insanları hak yola
    çağırmak için gönderilen peygamberlere ne ad verilir?
    Cevap : Resul
    Soru 3 : Diğer peygamberlere göre bir derece daha üstün olan peygamberlere Ulul-Azm denir.
    Ulul-Azm olan peygamberler hangileridir?
    Cevap : Hz. Nuh(a.s.), Hz. İbrahim(a.s.), Hz. Musa(a.s.), Hz. İsa(a.s.) ve Hz.Muhammed(s.a.v.)
    Soru 4 : Kur’an’ı Kerim’de ismi geçen peygamberler kaç tanedir?
    Cevap : 28 tane olup 3 tanesinin veli mi yoksa peygamber mi olduğu hususunda ihtilaf vardır.
    Soru 5 : Vahiy ne demektir?
    Cevap : Yüce Allah (c.c.)’ın dilediğini peygamberlere yine dilediği tarzda indirmesine denir.
    Soru 6 : Vahyin geliş şekilleri kaç tanedir ve nelerdir?
    Cevap : 7 çeşittir:
    a- Rüya şeklinde
    b- Melek görülmeksizin peygamberin kalbine bildirilmesi
    c- Vahiy meleğinin insan suretinde gelmesi
    d- Bir uğultu şeklinde gelmesi
    e- Cebrail’in gerçek surette gelmesi
    f- Göklerin üstünde, perde arkasından hitapta bulunulması
    g- Melek bulunmadan peygambere direk hitap şeklinde olması
    Soru 7 : Peygamberlerde peygamberlik gelmeden önce görülen ve nübüvvetin
    temellerini kuvvetlendiren harikuladelikler görülmesine ne ad verilir?
    (Mesela; Peygamberimiz (s.a.v.)’i bir bulutun takip etmesi gibi.)
    Cevap : İrhasat
    Soru 8 : Peygamberlerin unutarak yaptıkları çok küçük hatalara ne ad verilir?
    Cevap : Zelle
    Soru 9 : Peygamberlerin sıfatları nelerdir?
    Cevap : a- Sıdk; Doğruluk
    b- Emanet; Güvenilirlik
    c- Tebliğ; Allah (c.c.)’dan aldığı emirleri tam olarak bildirmek
    d- Fetanet; Akıllı olmak
    e- İsmet; Günahsız olmak
    Soru 10: Peygamber Efendimiz (s.a.v.)’in diğer peygamberlerden ayrılan özellikleri nelerdir?
    Cevap : a- Peygamberlerin sonuncusudur
    b- İnsanların ve cinlerin peygamberidir
    c- Getirdiği şeriatın kıyamete kadar geçerli olması
    Soru 11: Cesedi topraktan yaratılmış ve cennette yaşamış ve dünyaya gönderilmiş,
    beşeriyetin babası ve ilk peygamberdir. Lakabı Safiullah olan, kendisine on sahife
    emirler ve yasaklar şeklinde verilen Hz. Şit (a.s.)’ın da babası olan, 930 yıl yaşamış olan,
    cenazesi Ebu Kubeys dağına defnedilen, insanların ve peygamberlerin de ilki olan
    (annesiz ve babasız olan insan) kimdir?
    Cevap : Hz. Adem (a.s.)
    Soru 12: Hz. Adem (a.s.)’a Allah (c.c.) şöyle dedi: “Arşımın alt hizasında benim bir haremim (yasak
    bölgem) vardır, sen git ve benim için bir beyt (mabet) yap ve tavaf et, beni zikret.” Hz. Adem
    (a.s.)’da bu beyti (Kabe’yi) beş ayrı dağın taşlarını getirerek inşa etti. Bu dağlar hangileridir.
    Cevap : a- Tur-i Sina
    b- Tur-i Zeyta (zeytun)
    c- Lübnan
    d- Cudi
    e- Hira
    Soru 13: Hz. Adem (a.s.)’ın eşi ve beşeriyetin annesi kimdir ve nasıl yaratılmıştır?
    Cevap : Hz. Havva’dır ve Hz. Adem (a.s.)’ın iveği kemiğinden yaratılmıştır.
    Soru 14: Hz. Adem (a.s.)’ın ilk çocuklarının isimleri nelerdir?
    Cevap : İlk ve ikinci çocukları ikiz doğmuşlardır. İlk ikizler; Kabil ile kız kardeşi
    Lubut, ikinci ikizler ise; Habil ile kız kardeşi İklima’dır.
    Soru 15: İnsanlık tarihinde kıskançlık sebebiyle kardeşini öldürerek ilk katil olan
    insan aynı zamanda ilk şirk koşan ve Allah (c.c.)’dan başka ateşe tapan ilk insandır.
    Çünkü şeytan ona gelerek şöyle dedi: “Kardeşinin kurbanını Hz. Allah onun ateş yakması
    ve ibadet etmesi sebebiyle kabul etti, sen de böyle yap.” Bu ifadelere inanarak ateş yakıp
    ilk defa puta tapmış olan insan ve ilk katil kimdir?
    Cevap : Kabil
    Soru 16: Babası Hz. Adem (a.s.), annesi Hz. Havva olan ve kendisine 50 sahife
    indirilen bir peygamberdir. Kendisine Hibetullah (Allah (c.c.)’ın hibesi) yani Kabil kardeşi
    Habil’i kıskanarak öldürdükten sonra Hz. Adem (a.s.)’a oğlu Habil’in yerine Allah (c.c.)’ın
    verdiği hibe denilen, 912 yıl yaşamış insanlığın ikinci peygamberinin adı nedir?
    Cevap : Hz. Şit (Sis) (a.s.)
    Soru 17: İnsanlığın üçüncü peygamberi, kendisine 30 sahife verilen bir peygamberdir.
    İlk defa ok ve yay kullanan, ilk yazı yazan, ilk defa dikiş diken, kendisine elbise dikerek giyen,
    ilk defa yıldızlar ilmini başlatan ve diri iken göğe yükseltilen peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. İdris (a.s.)
    Soru 18: Kur’an’ı Kerim’de 27 defa ismi geçen, 1050 yıllık ömre sahip Ulul-Azm peygamberlerdendir.
    Kendisine inanmayan kavmine ilahi azap geleceği için Allah (c.c.)’ın emriyle gemi inşa edip,
    kendisine inananları, tüm hayvan çiftlerinden de birer çift olmak üzere yanına alarak Kurtararak
    beşeriyetin ikinci babası olarak bilinen ikinci Adem kimdir?
    Cevap : Hz. Nuh (a.s.)
    Soru 19: İnsanlığın ikinci babası olarak bilinen Hz. Nuh (a.s.)’ın gemiye binen ve insanlık kendilerinden
    türemiş olan üç oğlu vardı. Bu üç evlat üç ırkın babası olmuş, yeryüzünde bugüne kadar var
    olan ırklar da bunlardan türemiştir. Hz. Nuh (a.s.) bu üç oğlunun isimleri ve hangi ırkın babası
    olduklarını söyleyiniz?
    Cevap : a- Sam; Arapların babası
    b- Yafes; Rumların babası
    c- Ham; Habeşlerin babasıdır.
    Soru 20: Nuh Tufanından sonra bir kavim var ki, sapıklık içersinde yaşıyorlardı. Allah (c.c.)
    bu kavmi azgınlıklarından dolayı “Sarsar Rüzgarı” ile helak etti. Bu kavmin İrem adıyla
    meşhur bağları ve bahçeleri vardı. Bu kavmin ve bu kavme gelen peygamberin adını söyleyiniz?
    Cevap : Ad kavmi ve Hz. Hud (a.s.)
    Soru 21: Atalarının başına gelen belaları unutmuş bir kavim vardı ki, soygun, vurgun, yol kesicilik
    onlarda alışkanlık haline gelmişti. Putçuluk hat safhaya ulaşmış, kayaları oyup evler yaparak
    bir medeniyet kurmuşlardı. Kendilerine gelen peygamber sarp kayaların içinden Allah (c.c.)’ın
    izniyle mucize olarak bir deve çıkartmış, ama onlar devenin bacaklarının keserek öldürmüşlerdi.
    Bu olay üzerine kendilerine üç gün mühlet verilir ve sonunda bir Sayha (bir çığlık) gelir ve iman
    etmeyenlerin hepsi helak olurlar. Bu kavim ve bunları irşat eden peygamber kimdir?
    Cevap : Semut kavmi ve Hz. Salih (a.s.)
    Soru 22: Ulul-Azm peygamberlerden olup, Nemrut döneminde yaşamış, kendisine 10 sahife verilmiş,
    Azer’in oğlu olup kendisine Allah (c.c.)’ın dostu anlamına gelen Halilullah lakabı verilen
    bir peygamberdir. Halkı sapıtan Nemrut’a karşı mücadele etmiş, putları inkar edip Nemrut
    tarafından ateşe atılmış fakat, Allah (c.c.)’ın izni ile ateş bir gülistan olmuştur. Oğlu İsmail’i
    Allah (c.c.)’ın emri üzere Rabbin rızası için kurban etmekten çekinmediği için kendisine
    Allah (c.c.) tarafından kurban için koç ikram edilmiş, 80 yaşında sünnet olarak zürriyetine
    bu sünnet kendisinden kalmıştır. Kendisini ateşe atan Nemrut ise bir sivrisinek belasıyla helak
    olmuştur. Bizim de milletinden olduğumuz bu peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. İbrahim (a.s.)
    Soru 23: Hz. İbrahim (a.s.)’ın oğlu olan bir peygamberdir. Amerikalıları 50 yıl boyunca irşada
    çalışmış olan, çocukluğunda Mekke çölünde annesi onun için Safa ve Merve tepeleri
    arasında koşuşarak su ararken Allah (c.c.) onun ayakları altından bugün hacılarımızın
    içtiği Zemzem suyunu çıkartarak ümmete onun sebebi ile hediye edildiği, babasının
    adağı üzerine kurban olunması, istendiğinde tereddüt etmeden Allah (c.c.) için bıçağın altına
    yatan ve bu sadakati sebebi ile de kurban için koç ikram edilen peygamber ve annesi kimdir?
    Cevap : Hz. İsmail (a.s.), annesi, Hz. Hacer validemizdir
    Soru 24: Beytullah (Kabe)’nın ilk yapılışı ve ondan sonraki yapılması ve onarılması
    kimler tarafından yapılmıştır?
    Cevap : a)İlk defa Allah (c.c.)’ın emri ile melekler inşa etmişlerdir
    b)İkinci kez Hz. Adem (a.s.) tarafından yapılmıştır
    c)Hz. Adem (a.s.)’ın oğlu Hz. Şit (a.s.) tarafından ilk defa taş ve çamurla yapılmıştır
    d)Dördüncü defa Hz. İbrahim (a.s.) ve oğlu Hz. İsmail (a.s.) tarafından yapılmıştır.
    Soru 25: Hz. İbrahim (a.s.)’ın yüz yaşlarında iken yaklaşık doksan yaşlarında olan hanımı Sare’den
    olma ve Şam ile Filistin halkına peygamber olarak gönderilen, Beni İsrail’e gönderilen tüm
    peygamberleri kendi soyundan gelen peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. İshak (a.s.)
    Soru 26: Hz. İbrahim (a.s.)’ın kardeşi Harran’ın oğlu olan bir peygamber var ki, tek başına bir şeriat
    getirmemiş ama Hz. İbrahim (a.s.)’ın şeriatıyla iman etmiştir. Peygamber olarak gönderildiği
    halk dünyadaki en pis ameli işliyorlardı. Çünkü bu amel için Peygamber Efendimiz (s.a.v.):
    “Lut kavminin amelini işleyene Allah lanet etsin” “Lut kavminin amelini işleyen kimse melundur”
    buyurmuştur. Tepelerine ,işledikleri suç sebebiyle taş yağmuru yağdıran, şehirlerinin altı üstüne
    çevrilen halkın ismini ve bu belaya uğradıkları amelin adını söyleyiniz?
    Cevap : Sodom halkı ve Livata (Eş cinsellik, Homoseksüellik)
    Soru 27: Hz. İshak (a.s.)’ın oğlu, Hz. Yusuf (a.s.)’ın babası, lakabı ise “İsrail” olan ve soyuna da
    Beni İsrail denilen, oğlu Yusuf’un kaybolduğunu duyduğunda onun gömleği bulunup gözlerine
    sürülünceye kadar gözleri görmeyen peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. Yakup (a.s.)
    Soru 28: Kardeşleri tarafından kıskançlığın kurbanı olarak kuyuya atılan, bir kervan tarafından çıkartılıp
    Mısır ilinde köle olarak satılan, kölesi olduğu evin hanımı kendisine zina teklif ettiği zaman
    reddettiği için zindanlara atılmış olan, orada kendisine Allah (c.c.) tarafından rüya tabiri öğretilmiş
    ve bu sayede zindandan kurtularak Mısır’a Sultan olmuş ve Hz. Yakup (a.s.)’ın oğlu olan
    peygamber, Kölesi olduğu evin hanımı kendisinin yakışıklılığına dayanamayarak zina teklifi
    yaparken “Saçın ne kadar güzel” dedi. O ise “Cesedimde ilk dökülecek şey odur” cevabını verdi.
    “Gözlerin ne kadar güzel”deyince, O, “Cesedimden yere ilk akacak şey odur” diye cevap verdi.
    “Yüzün ne kadar güzel” dediğinde ise, O, “O toprak içindir, toprak onu yiyecektir” cevabını veren
    peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. Yusuf (a.s.)
    Soru 29: Sabır örneği olarak bilinen, 18 yıl yaralı bir şekilde imtihana tabi tutulan, yaralarına kurtçukların
    düştüğü bu hastalık sonunda Allah (c.c.)’ın “Biz onu sabır üzere bulduk” diyerek imtihanı kazanan
    ayağı yere vur emri sonucu çıkan su ile yıkanıp yaralarından kurtulduğu gibi gökten yağan altın
    çekirge bereketine nail olan, sabır örneği bu peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. Eyyub (a.s.)
    Soru 30: Rum diyarında yaşayan halka hakkı tavsiye eden ve onların “Ey Bişr biz hayatı severiz,
    ölmeyi değil, bizi dilediğimiz zamanda öldürmesini Rabbinden iste” gibi şartları ile karşılaştığı halde
    onları ecellerine razı ederek inandıran, asıl ismi Bişr Bin Eyyub (a.s.) olan peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. Zülkifl (a.s.)
    Soru 31: Hz. Musa (a.s.)’ın abisi ve en büyük yardımcısı olan peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. Harun (a.s.)
    Soru 32: Kendisine dört büyük kitaptan Tevrat verilen, Beni İsrail peygamberlerinden olan
    Tevhit mücadelesinde Batılın temsilcisi olarak karşısında Firavun ile karşılaşmış,
    düşmanı Firavunun sarayında büyümüş, zamanın silahı olarak eline verilen Asası 15000
    sihirbazı dize getirmiş, Turu Sina dağında Allah (c.c.) ile konuştuğu için lakabı Kelamullah
    olan peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. Musa (a.s.)
    Soru 33: Günahları Allah (c.c.)’a şirk koşmak, meşe ağacına tapmak, ölçüde, tartıda eksik yapmak,
    halkın eşyasını gasbetmek, yol kesip soygunculuk yapmak, mü’minleri ölümle tehdit etmek
    olduğu için sonunda üzerlerine gelen Sam yeli ve arkasından kuraklık ve sıcaklığın dehşetinden
    kaçmak için gördükleri bir bulutun altına sığındıkları sırada yer sarsıntısı ve Cebrail (a.s.)’ın
    sayhasıyla helak olan Medyen halkı ve bunlara tabi olup ateş ve sıcaklıktan kavrulan Eyke
    halkına gönderilen peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. Şuayb (a.s.)
    Soru 34: Hz. Musa (a.s.)’a inanmayan halka, Allah (c.c.)’ın verdiği belalar nelerdir?
    Cevap : a- Tufan belası (sağanak halinde sürekli yağmur)
    b- Çekirge belası (ekinleri ve her şeyi yiyen çekirgeler)
    c- Kummel belası ( Kanatsız çekirge, karınca ve ekin biti)
    d- Kurbağa belası (şehri istila eden ve evlere giren kurbağalar)
    e- Kan belası (Su ve meyvelerin kan halinde olması)
    f- Mal ve servetin yok olması belası.
    Soru 35: Hz. Musa (a.s.)’ın amcasının oğlu olan ama ona inanmadığı gibi başına bela olan
    ve tarihin en zengin insanı olarak bilinen, 300 süslü cariye, 9000 hizmetinde adamı
    olan ve evinin kapı ve duvardaki tabelaları altından olan sonunda her şeyiyle beraber
    yerin dibine batan zalim kimdir?
    Cevap : Karun
    Soru 36: Hz. Musa (a.s.)’ın başının belası olan, kendini halkına ilah olarak tanıtan: “Ben sizin
    en büyük rabbinizim” dediği halde ömrü boyunca cinsel ilişkiyi tadamayan, iktidarsız olan,
    kendine bela olacak bir çocuğun doğduğunu kahinlerin bildirmesi üzerine o yıl doğan 900
    çocuğu öldürten ama kendisinin belası olacak çocuğu sarayında besleyen, sonunda Kızıl
    denizin sularında boğulurken “Musa’nın rabbine iman ettim” diye bağıran, yaptırdığı
    Piramitler kıyamete kadar zulmünün şahidi olacak olan zalim kimdir?
    Cevap : Firavun
    Soru 37: Hz. İbrahim (a.s.)’ı ateşe atma teşebbüsünde bulunan ve bela olarak burnuna giren bir
    sivrisineğin beynine ulaşıp oradaki hareketine dayanamayıp kafasını duvara vurarak kendini
    öldüren, hükümdarlar arasında başına taç takan ve insanları kendine ibadet etmeğe çağıran
    ilk kişi olarak bilinen zalim kimdir?
    Cevap : Nemrut
    Soru 38: Babası, dedesi ve büyük dedesi peygamber olan peygamber kimdir?
    Cevap : Hz. Yusuf (a.s.)
    etmesinden
    lol!cheers
    avatar
    cemelli58
    Uzman Üye (50+ mesajı var)
    Uzman Üye (50+ mesajı var)

    Erkek
    Mesaj Sayısı : 54
    antalya

    İş/Hobiler : bilgisayar oparoturu
    Kayıt tarihi : 03/09/08

    Sayfa başına dön Aşağa gitmek

    Önceki başlık Sonraki başlık Sayfa başına dön

    - Similar topics

     
    Bu forumun müsaadesi var:
    Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz